GEZINSCONSULENTE

Counseling van het kind, de ouder of het gezin

Laagdrempelige hulpverlening bij vragen en problemen rond gezin, opvoeding.
Begeleiding van kinderen met schoolgerelateerde problemen in combinatie met diagnose zoals ASS, ADHD, DCD, e.a.
Laagdrempelige begeleiding van kinderen en jongeren met emotionele en of gedragsproblemen.

 

Kinderwensconsulent

Laagdrempelige begeleiding van koppels of individuen die allerhande vragen of emoties hebben in verband met een kinderwens, zwangerschap, fertiliteit en het eventueel bijhorende traject.
Laagdrempelige begeleiding bij vragen en emoties rond moeilijke zwangerschappen, zwangerschapsverlies e.a.

 

Diagnostiek

Een professionele procedure, die helpt in de zoektocht om onderbouwd vragen van ouders/opvoeders over de ontwikkeling van hun kind te beantwoorden. Door psychologische tests af te nemen en de opvoeders te interviewen, wordt er informatie over de ontwikkeling van een kind op verschillende domeinen, zoals de motoriek, de taal, het sociale gedrag of het denken verzamelt. Het gaat daarbij nooit om alleen het kind, maar om de ontwikkeling binnen zijn naaste omgeving, het gezin, de familie en de leeftijdsgenootjes op de opvang of op school. Het doel van de psychodiagnostiek is een integratief beeld van het kind te verkrijgen om aan de hand daarvan een advies of een behandelplan te kunnen opstellen.
Dit gebeurd in functie van de hulpvraag, binnen ons multidisciplinair team, zodat er een compleet beeld gevormd kan worden.

 

Psycho- educatie

Het doel van psycho-educatie is het geven van uitleg aan het kind en zijn ouders en het zoeken naar een manier waarop de diagnose van het kind een plaats kan krijgen binnen het gezin.

Veelgestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.