iris

Iris Van Hoof – vroedvrouw

vroedkunde

Over Iris

In juni 1998 behaalde ik mijn diploma vroedvrouw aan de Karel de Grote hogeschool in Antwerpen. Ik kon die zomer direct aan de slag in het Sint-Augustinus ziekenhuis te Wilrijk. Daar mocht ik 10j lang met fantastische collega's werken. Ondertussen werd ik in 2000, 2002 en 2004 zelf moeder van 3 zonen.

De zomer van 2008 was een speciale. Samen met mijn gezin verhuisde ik naar Australië, Perth, om daar 4j lang te wonen en te werken. Een onvergetelijk avontuur van spanning, tranen, heimwee, tot nieuwe ontdekkingen, fantastische ervaringen, veel plezier en een wereldse blik. Ik was er ook een jaar lang zelfstandige vroedvrouw en mocht verschillende 'Aussie mums' bijstaan in hun prille geluk.

Een periode in ons leven die we voor altijd koesteren!

Eenmaal terug in België liepen mijn plannen net iets anders dan dat ik voor ogen had en koos ik ervoor om dicht bij huis te werken in een tandartspraktijk. Als praktijkverantwoordelijke kon ik er mijn 'ei' wel kwijt.

In 2019 werd mijn ‘moeder-hart’ weer extra open gezet, maar ook mijn ‘vroedvrouw-hart’ werd weer helemaal getriggerd met de geboorte van mijn kleine neefje. Jaren eerder had ik reeds het verlangen om opnieuw met zwangeren te werken. Door de geboorte van mijn neefje kwam ik er weer van kortbij met in aanraking. Knopen werden doorgehakt en ik begon mij opnieuw bij te scholen. Een rollercoaster, maar een hele fijne. Het is een fantastisch gevoel om te kunnen waarmaken waar je echt naar verlangt met je hart. Hier dan ook nog eens mijn werk van kunnen maken is al helemaal mooi meegenomen. Dankbaar voor mijn zus en haar zoontje die mijn leven hebben omgegooid op een mooie manier.

Leer me nog beter kennen

Wat vind je het leukste aan je job?
Telkens opnieuw mee aan het begin van een nieuw leven mogen staan.
Wat is je grootste talent als vroedvrouw?
Geduldig zijn.
Zijn er nadelen aan het leven als vroedvrouw?
Een agendaplanning maken is moeilijk.
Dit zou ik alle dagen kunnen eten...
avocado!
Mijn grootste droom is...
Gezond 100 jaar worden.
Hoe zou je jezelf beschrijven in 3 woorden?
Empatisch, creatief en perfectionistisch.