Laura

Laura Celis – diëtiste en diabeteseducator

Over Laura

Ik ben een erkend diëtist, je kan bij mij terecht voor een consultatie in Berlaar of in Heist-op-den-Berg (Goor). Ik help je graag om een evenwichtige en volwaardige levensstijl te ontwikkelen.

Mijn lievelingsgerechten zijn home-made lasagne en citroentaart. Al kan ik echt genieten van verschillende gerechten, ik sta er steeds voor open om nieuwe smaken te leren kennen.

Doorheen de jaren heb ik mij verder gespecialiseerd in verschillende domeinen en ik ben steeds op zoek naar de beste aanpak. Dit kan gaan over het creëren van een gezonder eetpatroon, het zoeken naar een oplossing als je eet uit emoties, begeleiding bij het vinden van structuur en nog zoveel meer.

Daarnaast ben ik diabeteseducator.
Heeft u insulineresistentie, diabetes type 2, diabetes type 1 of zwangerschapsdiabetes dan kan u bij mij terecht voor voedingsadvies aangepast aan uw persoonlijke behoeften. Wil je hier meer over weten? Dan kan je mij steeds contacteren.

Mijn carrière startte eind 2014 in UZ Leuven, daar werkte ik op de afdelingen endocrinologie en cardiologie. Om het makkelijk te zeggen diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten.
Sinds 2020 werk ik in AZ Sint-Maarten, hier kan je mij tegenkomen op pediatrie of op een revalidatie afdeling.

Leer me nog beter kennen

Wat vind je het leukste aan je job?
Mensen op een positieve manier begeleiden naar een evenwicht in hun voedingspatroon en levensstijl. De afwisseling tussen de consultaties zorgt voor extra uitdaging en maakt het nooit saai. Samen met mensen realistische doelen opstellen en mijn patiënten deze doelen zien bereiken, geeft dan ook veel voldoening. Elke patiënt is anders en heeft andere vragen/noden. Een kleine opsomming van alles wat ik leuk vind aan mijn job als diëtist, al kan ik nog wel even doorgaan.
Wat is het gekste dat je al meemaakte als diëtiste?
Een patiënt die in zijn voedingsdagboek erg eerlijk zijn ontbijt van maandagochtend had genoteerd: de overschot van zijn kebab van de dag voordien. Ik was erg onder de indruk en de patiënt ook van mijn verwondering. Een hele tijd later kwam ik de patiënt nog eens tegen en hij kwam spontaan zeggen dat hij nooit meer kebab had gegeten als ontbijt.
Zijn er nadelen aan het leven als diëtiste?
Het bezoek aan de supermarkt duurt wel wat langer. Ik ben steeds nieuwsgierig naar 'nieuwe' voedingsmiddelen en verpakkingen.
Dit zou ik alle dagen kunnen eten...
niets, er zijn zoveel lekkere smaken en gerechten. Ik zou veel te veel missen als ik elke dag hetzelfde zou moeten eten.
Mijn levensmotto:
Het leven is als een skireis.
Wat staat er zeker op jouw bucketlist?
Ooit eigenaar zijn van een theehuisje.