EVELINE

Dr. Eveline Vercammen – Huisarts

Huisarts

Over Dr Eveline Vercammen

Ik ben Eveline Vercammen, werkzaam als huisarts in Berlaar sinds 2019.
In 2018 startte ik als Huisarts in Opleiding bij mijn mama, Grete Robben, huisarts in Berlaar sinds 1989. Samenwerken met haar in het dorp waar ik ben opgeroeid is een unieke en fijne ervaring. Ons team wordt vervolledigd met een huisarts in opleiding, momenteel is dit Siebe Michielsen tot en met september 2022. We houden consultatie op verschillende locaties maar delen het patiëntendossier.
Onze praktijk groeit en breidt verder uit. Met een extra locatie in De Spil vanaf oktober 2021 proberen we de beste zorg voor onze patiënten te verlenen.

OPLEIDINGEN

Afgestudeerd aan KU Leuven in 2017, Huisartsgeneeskunde in 2019

Extra competenties verworven tijdens opleiding Geneeskunde

  • Kind en Gezin
  • Aanvullingen in de elektrocardiografie (ECG)
  • Tropische Geneeskunde
  • Biomedische ontwikkelingssamenwerking

Leer me nog beter kennen

Wanneer wist je dat je huisarts wilde worden?
Al sinds ik kind was, tenminste als ik mijn bomma mag geloven.
Waarom koos je ervoor om huisarts te worden?
Van jongs af aan stond ik er al bij stil hoe belangrijk gezond zijn is, hoe het soms als vanzelfsprekend beschouwd wordt, hoe kwetsbaar je kan zijn als je ziek bent… Als kind wilde ik graag weten hoe ons menselijk lichaam werkte, en hoe ik mezelf kon genezen als ik ziek zou worden. Toen ik aan de opleiding Geneeskunde begon vroegen ze me vaak waarin ik zou willen specialiseren… “Alles behalve huisarts denk ik” zei ik toen weifelend. Echter, tijdens mijn stagejaar vond ik quasi alles leuk. Ik kon en wilde niet kiezen… 9 jaar studeren om daarna nog maar een fractie van dit alles te kennen? Het was een weloverwogen beslissing. Je eigen baas zijn, een leven opbouwen waarin balans tussen privé en professie mogelijk is, … Een brede, boeiende patiëntenpopulatie, uiteenlopende aanmeldingsklachten, een eerste aanspreekpunt zijn, toegelaten worden in de persoonlijke levenssfeer van iemand, een vertrouwensband “voor het leven” opbouwen, mensen begeleiden bij zowel de mooiste als de moeilijkste momenten, opvolging verzekeren, niet alleen genezen maar ook voorkomen, … voor patiënten iets kunnen betekenen al waren ze mijn familie of vriend.
Zijn er nadelen aan het leven als huisarts?
Huisarts zijn geeft vaak erg veel voldoening, maar het is onvermijdelijk dat het werk niet stopt bij het verlaten van de praktijk.
Dit is het beste wat me ooit is overkomen...
Mama worden van mijn zoontje Maurice.