nina

Nina Luijten – logopediste

Logopediste
Opleidingen:
2010-2013: Professionele Bachelor Logopedie - Thomas More Antwerpen
2013-2014: Postgraduaat Leerstoornissen - Thomas More Antwerpen

Leer me nog beter kennen

Wanneer wist je dat je logopediste wilde worden?
Op mijn 12 jaar volgde ik zelf logopedische begeleiding om enkele spraakklanken, zoals de s-klank, correct te leren uitspreken. Al vrij snel wist ik het: ‘Dit wordt later mijn job!’. Met plezier ging ik steeds naar de logopediste. Als kind onthoud je natuurlijk de toffe spelelementen van tijdens de therapie, terwijl er onderliggend via onderbouwde methodes wordt gewerkt. Op een speelse manier werken we de logopedische tekorten weg. Als logopediste kan je je creatieve brein volledig loslaten.
Wat vind je het leukste aan je job?
Ik volgde het postgraduaat ‘leerstoornissen’ en werk graag met deze doelgroep. Kinderen met leermoeilijkheden zijn erg harde werkers. Ze maken op school vaak minder succeservaringen mee, omdat ze in de klas en bij het maken van huiswerk steeds een verhoogde inspanning moeten leveren. Na enkele maanden logopedische begeleiding zie je het zelfvertrouwen van deze kinderen groeien. Dit vind ik dan ook het mooiste aan mijn job en geeft erg veel voldoening.
Vul aan: een logopediste zonder .... , is als een café zonder bier.
Schrijfgerief. Geef een logopediste een pen in de hand en ze tovert meteen leuke en leerzame oefeningen op papier!
Wat is de mooiste plaats in de wereld volgens jou?
Vakantie = op reis gaan! Zo trok ik met mijn vriend rond in Zuid-West-Amerika, Noorwegen en Ijsland, maar ook zoeken we graag naar de mooiste strandjes op de Spaanse en Italiaanse eilanden. Het hoogtepunt van onze reizen? Het noorderlicht in Scandinavië is betoverend mooi!
Dit kan ik elke dag eten:
Pasta met veeel kaas! Buon appetito!
Hoe zou je jezelf beschrijven in 3 woorden?
Zacht, geduldig, doorzetter.