stabiliteitsoefening op bosubal

Neurologische revalidatie

Binnen de neurologische revalidatie behandelen we letsels aan de hersenen, het ruggenmerg of het zenuwstelsel. Veel voorkomende neurologische aandoeningen zijn: CVA (hersenbloeding of -infarct), dwarslaesie, MS, ALS, ziekte van Parkinson, ziekte van Huntington, hersenletsels na een ongeval of trauma,…

De revalidatie bij een neurologische aandoening is vaak een lange weg met onverwachte hindernissen. Wij staan aan je zijde om je zoveel mogelijk te begeleiden en te ondersteunen. Bij een verworven aandoening, zoals bv een dwarslaesie of CVA, proberen we afhankelijk van je capaciteiten een zo optimaal mogelijk herstel te bekomen.

Bij degeneratieve aandoeningen, zoals bv ziekte van Parkinson, werken we samen aan een actieve gezonde levensstijl waardoor we achteruitgang zoveel mogelijk proberen tegengaan of de gevolgen hiervan zo goed mogelijk het hoofd proberen te bieden. Het doel is altijd de kwaliteit binnen het dagelijks functioneren verbeteren.

Neurologische revalidatie is meer dan oefentherapie alleen. De revalidatie omvat een individuele en patiënt-specifieke therapie. Er wordt gewerkt op het herwinnen van spierkracht, mobiliteit, veilig uitvoeren van transfers,  gangrevalidatie, vermindering van spasticiteit, evenwicht,… De zelfredzaamheid optimaliseren, daar gaan we samen voor!