fotoreportage Berlaar - kinesistenpraktijk - foto Joren De Weerdt

Zwangerschapsbegeleiding kinesitherapie

Een baby’tje 9 maanden dragen en op de wereld zetten is een enorme inspanning voor je lichaam. Tijdens en na je zwangerschap merk je dan ook heel wat lichamelijke veranderingen op.
Prenataal begeleiden we de zwangere vrouw (en haar partner) specifiek aan de hand van haar klachten en/of bezorgdheden. Veelvoorkomende ongemakken zijn bekkenpijn, urineverlies, lage rugklachten,… Prenatale begeleiding bestaat uit informatie, manuele behandelingen, houdings- en bewegingsadvies, ademhalingsoefeningen, tips om weeën op te vangen, persoefeningen, partneroefeningen,…
Na de zwangerschap is het raadzaam postnatale begeleiding te volgen om het herstel van je lichaam te bevorderen. Hierbij wordt aandacht besteed aan de conditie van je lichaam en het versterken van de verzwakte spieren met nadruk op de bekkenbodemspieren, buikspieren, rugspieren,… Er is natuurlijk ook ruimte voor andere klachten. Samen stomen we je lichaam op een gecontroleerde manier terug klaar voor jouw sporthervatting of jouw andere doel.

Prenataal bieden we ook multidisciplinaire groepslessen zwangerschapsbegeleiding aan. De lessen worden gegeven door 2 kinesitherapeuten, onze vroedvrouw en onze diëtiste.