Emma

Emma Dillen – Seksuologe – psychologisch consulent

Seksuologie - Psychotherapie

Studies:
2015-2018 Toegepaste Psychologie Thomas More Antwerpen
2018-2021 Master Seksuologie KU Leuven
Werk:
2021 – nu Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Mechelen

Leer me nog beter kennen

Waarom koos je ervoor om seksuologe te worden?
Ik heb altijd interesse gehad in hoe mensen omgaan met intimiteit en seksualiteit en vooral met het taboe dat nog steeds speelt in onze maatschappij. Ik wou dus graag mijn klein stukje bijdragen om het taboe verder te verminderen en mensen te helpen.
Wat vind je het leukste aan je job?
Als seksuologe spreek je over onderwerpen in de privésfeer van mensen en zie je hen op hun kwetsbaarst. Het moment dat je hen kan versterken in het spreken over hun zorgen en het uitkomen voor hun eigen verlangens, geeft me veel voldoening.
Zijn er nadelen aan het leven als seksuologe?
Mensen blijven het beeld hebben van een seksuoloog als iemand die mee bij koppels in de slaapkamer komt staan en hen tips geeft. Terwijl dit absoluut niet is wat wij doen. Ik hoor hier dus ook geregeld mopjes over.
Wat doe jij het liefst in je vrije tijd?
Ik heb geen zittend gat, dus ik ben graag actief in de weer. Terrasjes met vrienden, pilates, fietstochtjes, wandelingen, concerten, etentjes, reizen, … allemaal dingen waar je me heel gelukkig mee kan maken.
Hoe zou je jezelf beschrijven in 3 woorden?
Zorgzaam, levensgenieter, leergierig
Wie is jouw grootste voorbeeld?
Mijn grootmoeder. Ze is er altijd voor ons geweest, heeft zelf al heel wat te verduren gekregen, maar blijft haar positieve en realistische zelf. Daarnaast is ze op haar 82 jaar nog steeds voor ons in de weer. Ik hoop dat ik verder kan opgroeien tot zo’n sterke vrouw als zij.