koen

Koen Anseeuw – Kinesitherapeut

ALGEMENE KINESITHERAPIE - SPORTKINESITHERAPIE - MANUELE THERAPIE

2012-2017: Master in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie - afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen - optie sportkinesitherapie - KULeuven

2016: Sporttaping - Be Balanced Be Fit

2017-2018: Postgraduaat Manuele Therapie - UGent

2019: Mulligan Concept ABC cursus

Leer me nog beter kennen

Wanneer wist je dat je kinesitherapeut wilde worden?
Als jeugdvoetballer ben ik voor het eerst in contact gekomen met een kinesist. Ik was altijd al geïnteresseerd in het menselijk lichaam en sport. Het sprak mij dan ook direct aan om mensen te helpen herstellen van hun fysieke kwalen. Daarnaast ben je als kinesitherapeut voortdurend actief bezig. Een bureaujob is zeker niets voor mij!
Wat vind je het leukste aan je job?
De variatie aan patiënten en het sociale contact. Elke patiënt heeft een andere aandoening en een eigen levensvisie. Bijgevolg is iedere behandeling verschillend, en leer je veel mensen kennen. De tijd vliegt voorbij.
Welke patiënt zou je wel eens op je behandeltafel willen hebben?
Eden Hazard of Remco Evenepoel. Beiden zijn Belgische toppers in hun specifieke sportdiscipline die de laatste jaren te kampen hebben gehad met vervelende blessures. Het moet een hele uitdaging zijn om hen weer op topniveau te laten presteren en hen blessurevrij te krijgen. Natuurlijk ben ik ook gewoon een grote fan 😊
Wat doe jij het liefst in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik regelmatig met sport bezig. Zo doe ik aan krachttraining in de fitness en probeer ik een goede conditie te behouden door te hardlopen. Ik hou ook van avontuurlijke reizen en ben vaak in de natuur terug te vinden. Uiteraard ga ik ook graag eens een avondje op stap met vrienden.
Dit kan ik elke dag eten:
Alles, zolang het maar geen kaas is 😉
Wat er zeker op mijn bucketlist staat:
Een berg hoger dan 6000m beklimmen.